Новини

Шведският производител Volvo ще преразгледа гамата двигатели, предлагани за най-малкия кросоувър на марката XC40. Сред тях ще попадне нов хибриден вариант, който ще е с най-слаба мощност и съответно ще е най-евтин, съобщават от компанията.

Новият плъг-ин агрегат ще се поставя на версия XC40 Recharge T4. Той е състои от 1,5-литров бензинов турбодвигател със 129 к.с., електромотор с 82 к.с. и батерия с 10,8 кВт/ч. Само на електричество този вариант на кросоувъра ще може да измине 45 км по цикъла WLTP.

Съвкупната мощност на задвижващата система ще бъде 211к.с., катоускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 8,3 секунди. Цена на този автомобил ще е 43 995 евро, което е с 3500 евро по-малко от вариант T5, който разчита на мощност от 276 к.с.

Кросоувърът с новия агрегат ще се предлага в две нива на оборудване – Expression и R-Design Expression. Още в базовите версии влизат светодиодна оптика, пълен набор от асистенти за безопасност и 18-цолови джанти. За да се подчертае разликата между Т4 и Т5, компанията премахва и най-ниското ниво на оборудване при по-мощната версия.

Авто Лидер - Изборът е твой!

Разполагаме с широка гама автомобили, с оптимално съотношение цена/качество.