Новини

През последните години автомобилните производители, които произвеждат и електрически превозни средства, се съсредоточиха върху разработката на седани, SUV и пикапи с по-голям пробег. Това остави празнина за по-малки електоромобили, които съответно имат по-малък пробег и по-ниска цена. Във Volkswagen планират да запълнят тази ниша с нова марка EVS, която ще продава коли на ток за по-малко от 20 000 евро, съобщава Automotive News.

Според информациите, новите автомобили ще бъдат изградени на модифицираната платформа MEB EV на Volkswagen. В компанията предвиждат разходите по тяхната разработка и производство да бъдат с около 1/3 по-ниски от тези на VW ID.3, който е първият сериен електромобил от новото семейство, подготвяно от германския производител.

Инженерите на Volkswagen са разгледали всички възможни варианти – от по-малки електромотори до различни конфигурации на модула на акумулаторите. Все още не е ясно, под коя марка ще се продават тези модели, но през 2019 г. главният изпълнителен директор на концерна Херберт Дийс заяви, че вероятно това ще бъде испанският производител Seat, като целта е да е направи „огромна крачка към достъпната електрическа мобилност“.

Наскоро обаче производителят преработи своята стратегия по отношение на марките в концерна, производствените системи и пазари, така че не е изключено, новото семейство достъпи електрически модели да бъдат продавани и под основната марка в групата, а именно – Volkswagen.Очаква се, съвсем скоро да бъде взето окончателно решение по въпроса.

Авто Лидер - Изборът е твой!

Разполагаме с широка гама автомобили, с оптимално съотношение цена/качество.