Новини

Заедно с X4, X6 е един от най-полюсните модели, които BMW някога е лансирала на пазара. Крайните мнения обаче бяха породени предимно от желанието на публиката да търси асоциации с вече познатите и доказали се на пазара предложения на марката и виждайки нещо познато, да намерят и останалото. Желанието на компанията обаче очевидно беше в известна степен експериментално и различно от очакваното, а именно да предложат на потребителите едни наистина нетипични, строго персонални и различаващи се модели, насочени към клиентска група, търсеща и изискваща.

С продажбен резултат от над 450 000 екземпляра от лансирането си на пазара, X6 се доказа като отлична за BMW инициатива, а неговото ново поколение е на път да извиси модела до нови висини, като израства със значително по-експресивен екстериорен дизайн, високо ниво на технологии и изработка, и множество интересни стилистични закачки, които отново го правят ясно различим сред останалите предложения в портфолиото на марката.

От BMW определят дизайна на екстериора на новата генерация X6 като уникален и екстравагантен, но като че ли по-точното и обединяващо определение е доминиращ. Основната причина за това е офомплението на предната част на автомобила, която е изпълнена по такъв начин, че внушава сила и всява респект. Излъчването много се доближа до това при флагмана X7 и със сигурност ще е една от основните опорни точки за сключването на поредната сделка. Ако пък е необходима още допълнителна помощ винаги може да се акцентира върху това, че новото X6 се предлага и с вторична осветителна система Iconic Glow, която добавя подсветка на внушителната челна решетка и е още един отличителен за модела елемент, който, в комбинация с адаптивните лазерни предни светлини, го прави доминиращ на пътя или на паркинга.

Различното при новото BMW X6 продължава и в профила на автомобила, който е оформен с по-ниска и елегантна линия на тавана и по-скулптурирана и цялостно завършена задна част с впечатляващи елегантни тънки светлинни елементи. Съпоставена с предшественика си, новата генерация на модела е осезаемо по-стилна и завършена, и в немалка степен подсказва за това, което предлага вътрешността. Самите основни габарити на колата са сериозно променени, като дължината е увеличена с 26 мм до 4 935 мм, а ширината с 15 мм до 2 004 мм. Височината на модела е намалена с 6 мм до 1696 мм, но междуосието вече достига почти 3 метра (2975 мм, +42 мм).

От горните промени в размерите на купето се “възползват” най-вече пътниците на задните седалки, които поради новите конфигурация и ергономия могат да разчитат на допълнително пространство както за краката и раменете, така и над главите си. Самият интериор е изцяло нов и изпълнен в типичното за марката високо ниво на внимание към детайлите и използваните материали, като особено внимание е обърнато на ергономията на водача.

Подобно на екстериора, и вътрешността на новото X6 се отличава със светлинна индикация, получена в резултат на възможността за поръчка на панорамен стъклен таван Sky Lounge и на интегрирането на система за индиректно амбиентно осветление. Интересен акцент при него е въвеждането на светлинен сноп в дръжките на вратите, който започва да примигва в червен цвят, когато са отворени, добавяйки допълнително ниво на активна безопасност. Налични също така са предни седалки с масажна функция, четиризонална климатична инсталация, чашкодържачи с функция за подгряване и охлаждане, типичните кристални апликации по средната конзола, луксозна аудосистема Bowers & Wilkins Diamond+ 3D Surround Sound и други.

Хитроумните решения при X6 продължават и в товарното отделение автомобила, което само по себе си предлага вместимост от 580 литра с възможност за увеличаване до 1530 литра благодарение на делимите задни седалки. Багажникът на новото BMW X6 може да бъде поръчан във версия с интергирани четири метални елемента с прорез в средната си част. При позициониране на товар върху тях и в момента на потеглянето на автомобила, от прорезите се раздуват гумени балони, които допълнително стабилизират багажа.

Значително по-технологични и типични за актуалното портфолио на BMW са системите за подпомагане на управлението и повишаването на безопасността, с които идва новото X6. В екипировката на автомобила могат да бъдат открити системи като адаптивен круз контрол с автоматично задействане на спирачната система и функция за разпознаване на пешеходци и велосипедисти, старт/стоп система за следване на трафик, система за избягване на удар, асистент за завиване и следване на пътната лента, асистент за задръствания и други. Акцент е също така и паркинг асистентът с функция Reversing Assistant, която е в състояние да запамети последните 50 метра от всяко пътуване и при необходимост- примерно при навлизане в тясна и задънена улица или неудобна паркинг позиция, да повтори, напълно автоматично, командите на водача в обратен ред.

Едно от последните технологични достояние на марката BMW е виртуалният персонален асистент BMW Intelligent Personal Assistant, който намира своето място и на борда на новото X6. След анонса Hey BMW (може да бъде заменено с произволно име), бордовият помощник е в състояние да предостави разнородна информация както за автомобила и неговите системи, да задейства и регулира някои от функционалностите на колата, като климатична инсталация и подгряване на седалки, и да подава вторична информация. Интеграцията на асистента с Microsoft Office 365 пък е в състояние да придаде допълнителна “мобилен офис” насоченост на интериора.

Цялата тази технологичност и лукс са съчетани с изпитани и доказали се на пазара двигатели, които при новото BMW X6 са конфигурирани в две групи от по две предложения. Бензиновите модификации са X6 xDrive40i с 340 конски сили и 450 Нм, и топ-версията X6 M50i с нейните 530 конски сили и 750 Нм, а дизеловите са X6 xDrive30d с 265 конски сили и 620 Нм, и X6 M50d с 400 конски сили и внушителните 760 Нм.

Независимо от горния избор, всеки един от представителите на новото X6 идва минимум с адаптивен контрол на амортисьорите, а в зависимост от нивото на изпълнението и предпочитанието на клиента, налични са също така и адаптивно M окачване, Adaptive M Suspension Pro и активно въздушно окачване на двете оси с автоматично регулиране на нивото.

За онези от клиентите, които държат и на разширени възможности извън пътя, от BMW предлагат и специален xOffroad пакет, в който xDrive интелигентната система за задвижване на четирите колела е доразвита допълнително, колата предлага допълнителни режими за движение в снят, пясък, чакъл и скали, идва с офроуд гуми, допълнителни протектори в предната и задната част на купето и други.

Независимо от цялата “различност” на автомобила, новото поколение на X6 се вписва абсолютно точно в актуалното портфолио на BMW. Автомобилът предлага познатото и внасящо спокойствие пътно поведение, като, отново типично за марката, дава възможност и за запомнящи се изживявания на пътя, особено при избор на трилитровата топ-дизелова версия X6 M50d и възможността за ускорение от 0 до 100 км/ч за 5.2 секунди, която предлага.

Авто Лидер - Изборът е твой!

Разполагаме с широка гама автомобили, с оптимално съотношение цена/качество.